Herstellen van voegwerk

Laat voegen op tijd herstellen

Het renoveren van het voegwerk is belangrijk om twee redenen. Ten eerste speelt het een esthetische rol; de staat van de voegen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de gevel. Een goed gevoegde gevel oogt aanzienlijk fraaier dan een gevel met gebarsten of gescheurd voegwerk. Ten tweede beschermt het voegwerk de gevel en het dak tegen weersinvloeden.

Als voegwerk niet tijdig wordt gerenoveerd, kunnen er diverse problemen ontstaan. Indien niet alle voegen aangetast zijn, kunt u overwegen alleen de losse en poreuze voegen te laten herstellen tijdens de renovatie. De vakman verwijdert het beschadigde voegwerk door het uit te frezen en vult vervolgens de verwijderde voegen opnieuw. Hierbij zorgt hij ervoor dat het nieuwe voegwerk qua kleur overeenkomt met de bestaande voegen, zodat het een harmonieus geheel vormt met het oude voegwerk.

voegen
Project Doetinchem

Voegwerk van de schoorsteen

Wij bieden ook diensten aan voor het herstellen van voegwerk aan uw schoorsteen. Door de extreme weersomstandigheden waarmee schoorstenen te maken hebben, worden de voegen vaak poreus. Bovendien worden schoorstenen blootgesteld aan aanzienlijke temperatuurverschillen, wat leidt tot verzwakking van het materiaal. Na verloop van tijd is renovatie van de schoorsteen dan ook vaak noodzakelijk.

Versleten voegen kunnen lekkages veroorzaken met mogelijke schade aan het schoorsteenkanaal tot gevolg. Regelmatig onderhoud van de voegen kan soms al voldoende zijn om de schoorsteen weer in optimale staat te brengen. Voor deze werkzaamheden kunt u uiteraard bij ons terecht. In bepaalde gevallen is ook vervanging van het lood rondom de schoorsteen nodig; ook daarvoor kunt u ons inschakelen. Het is van belang om tijdig het verouderde voegwerk aan te pakken om lekkages te voorkomen.

Als u op zoek bent naar een dakdekker die deze werkzaamheden voor u kan uitvoeren, nodigen wij u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te adviseren en verder te helpen met uw schoorsteenrenovatie.

×