Daklekkage

Spoed?

Direct bereikbaar op + 31 6 13926651

Heeft u te maken met een daklekkage?

Daklekkages kunnen helaas ernstige schade veroorzaken. Het lokaliseren van de oorsprong van een daklekkage is een uitdagende taak. Om verdere verslechtering te voorkomen en blijvende waterschade te vermijden, adviseren wij ten zeerste om onmiddellijk te handelen.

Onze experts zullen de bron van de daklekkage nauwkeurig opsporen en het probleem verhelpen. Soms kunnen we kleine scheurtjes en gaatjes dichten door middel van brandtechnieken. In andere gevallen is mogelijk (gedeeltelijke) vervanging van de dakbedekking vereist.

Wij bieden spoedservice zonder extra kosten, zorgen altijd voor een nette afwerking. Bovendien garanderen wij de laagste prijs en de hoogste kwaliteit.

Voor

dak lekkage

Na

Mogelijke oorzaken van daklekkage

Daklekkages kunnen diverse oorzaken hebben en het identificeren van de specifieke reden kan soms een uitdaging zijn omdat sommige triggers minder zichtbaar zijn dan andere.

In veel gevallen wordt de lekkage veroorzaakt door beschadigde dakbedekking, waardoor water binnendringt. Dit kan zowel voorkomen bij schuine daken als platte daken. De dakbedekking kan beschadigd raken door slijtage of bijvoorbeeld stormschade.

Een andere mogelijke oorzaak van daklekkage kan liggen in problemen met daklood of dakgoten. Een verstopte dakgoot kan ervoor zorgen dat water niet goed wordt afgevoerd, wat uiteindelijk tot lekkages kan leiden. Soms is het noodzakelijk om daklood te vervangen of kunnen er andere gebreken aanwezig zijn.

Gevolgen van een daklekkage

De gevolgen van een lekkage reiken verder dan alleen het ontdekken van wat water. In feite kan een onzichtbare lekkage meer schade veroorzaken doordat het niet snel wordt opgemerkt. Dit kan leiden tot de vorming van schimmel, wat de structurele integriteit van het dak aantast. In dergelijke gevallen is het vaak noodzakelijk om het volledige dak te vervangen, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Lekkages veroorzaken niet alleen directe hinder, maar leiden ook op zowel korte als lange termijn tot extra kosten en reparatiewerkzaamheden.

Hoe sneller de lekkage wordt verholpen, hoe minder de gevolgen zullen zijn voor uw woning en de staat van het dak.

Kosten van Daklekkageherstel

Wij begrijpen dat niet iedereen direct een dakdekker wil inschakelen en dat kosten een belangrijke overweging zijn. Het is echter lastig om van tevoren een exact bedrag te noemen, aangezien de kosten voor het verhelpen van een lekkage kunnen variëren en afhankelijk zijn van verschillende factoren.

De omvang van het lek is een cruciale factor, samen met de locatie ervan. De bereikbaarheid van het lek kan de klus eenvoudiger of juist complexer maken, wat van invloed is op de kosten.

Ten slotte speelt de staat van de rest van de dakbedekking ook een rol bij het bepalen van de prijs. Als de dakbedekking in slechte staat verkeert, kan de dakdekker adviseren om de dakbedekking zo snel mogelijk volledig te vervangen. Onze professionals staan klaar om een nauwkeurige beoordeling te maken en een passende offerte te verstrekken op basis van de specifieke omstandigheden van uw situatie.

We staan voor je klaar

Heeft u een lekkage dat snel gerepareerd moet worden? Dan komen we z.s.m. naar je toe. 

×